среда, 1 ноября 2017 г.

Семінар-практикум шкільних бібліотекарів



26 жовтня 2017 року на базі Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум шкільних бібліотекарів із проблеми «Формування інформаційної компетентностіучасників освітнього процесу навчального закладу».
Методист РМК Вершок Н.Б. ознайомила учасників семінару з сучасними підходами до формування інформаційної культури школяра. Звернула увагу на особливу роль бібліотекаря, який у своїй професійній діяльності виступає як організатор індивідуальної і колективної діяльності учителя і учня щодо формування інформаційної компетентності.
У ході семінару відбулася презентація досвіду роботи бібліотекаря Узлової Л.Д. «Калейдоскоп із скарбнички напрацювань бібліотекаря».
Учасники семінару відвідали у 2 класі бібліотечний урок-подорож «Стежками казок Василя Сухомлинського та літературне кафе у 10 класі «Співці рідного краю».
Курочкіна Т.І., бібліотекар Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, поділилася досвідом роботи з питань формування інформаційної компетентності читача шляхом використання ІКТ у роботі бібліотекаря.
Мазур М.В., бібліотекар Петрівської ЗШ І-ІІІступенів (опорний заклад), розповіла, яка роль бібліотеки у вихованні інформаційної культури читання. А це формування цілого комплексу роботи з книгою.
Відвідавши виставковий зал шкільної бібліотеки та ознайомившись із виставками, учасники семінару мали змогу поділитися досвідом оформленням виставок та їх тематикою.
 Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий